По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30-годишен мъж за кражба на маратонки

8 Юни 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Д., на 30 г., привлечен като обвиняем за това, че на 14 февруари 2020 г., в гр. Стара Загора, отнел чужди движими вещи – пет чифта маратонки, на обща стойност 276 лв., от владението на собствениците – мъж и жена, без тяхното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено повторно след като е бил осъден с влязла в сила присъда за кражба - престъпление по чл.195, ал.1, т.7 вр. чл. 194, ал.1 вр. чл.28, ал.1 от НК.

Установено е, че на 14 февруари 2020 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият М.Д. е влязъл в жилищен блок, като се качил до петия етаж. Пред един от апартаментите имало рафтове, където били поставени мъжки и дамски маратонки. Той взел пет чифта. Според свидетелски показания, обвиняемият и друг път отнемал стари маратонки от известни марки, като ги продавал по пазарите за 20-30 лева, а пред купувачите твърдял, че са доставени от Турция и Англия.

Определението на Районен съд – Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.