По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 33-годишен мъж за управление на автомобил след употреба на алкохол

7 Май 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.Д., на 33 г., за това, че на 2 май 2020 г., в гр. Стара Загора, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Мазда“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,85 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство – „Алкотест Дрегер“ – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс. Той е бил спрян за проверка от полицейски служители, като е дал и кръв за извършване на изследване. 

Настоящото престъпление е извършено от обвиняемия П. Д. в изпитателния срок на предходно осъждане за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешение. Той е бил осъждан и за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества.

Определението на Районен съд – Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.