По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 34-годишен мъж за кражба на пари и златни бижута

20 Март 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение  „задържане под стража“ спрямо П.И., на 34 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 16.03.2020 г., в гр. Стара Загора, отнел чужди движими вещи – дамско портмоне с намиращите се в него пари, златни бижута, лични документи и банкови карти, собственост на другиго, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196 вр. чл.194 ал.1 вр. чл.29 от Наказателния кодекс.

На 16.03.2020 г., обвиняемият П.И. се намирал в централната градска част на Стара Загора, където посетил шивашкото ателие на пострадалата. Използвайки отклоняването на вниманието й, той отнел портфейла на свидетелката, в който имало 180 лева, златни накити, лични документи и банкови карти. Впоследствие П.И. се укрил от органите на полицията, което наложило обявяването му за общодържавно издирване. На 19.03.2020 г. П.И. бил издирен и задържан.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления от общ характер – всички против собствеността, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания.Деянието на 16.03.2020 г. е извършено в условията на опасен рецидив, като за последно П.И. е бил освободен от затвора през февруари 2016 г.

Взетата спрямо П.И. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.