По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 35-годишен мъж за кражба на мебелни аксесоари и за държане на марихуана

18 Март 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.И., на 35 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода - от неустановена дата през месец декември 2019 г. до 10.03.2020 г., в гр. Стара Загора, е отнел чужди движими вещи, както следва: различно количество и вид мебелни аксесоари: амортисьори за вратички, LED ленти, закачалки, комплекти дръжки, LED захранване, видии, метални рафтоносачи, LED осветления за панти, метална тапа, метални дръжки и др., от владението на материално отговорното лице - собственост на търговско дружество, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.194 ал.1 от Наказателния кодекс,

и за това, че на 11.03.2020 г., в гр. Стара Загора, без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество – коноп (марихуана, канабис) – престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Д.И. е работел в базата на търговско дружество в кв. “Индустриален“ в гр. Стара Загора. На началника на склада направило впечатление, че липсва заприходена стока и той подал сигнал в полицията.

На 11.03.2020 г. в дома на Д.И. било извършено претърсване и са иззети част от откраднатите от него вещи. Там било намерено и високорисково наркотично вещество – марихуана,иззето по надлежния ред.

Обвиняемият Д.И. е осъждан. Двете деяния, за които е задържан, са извършени в изпитателния срок на предходно осъждане.Взетата спрямо Д.И. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.