Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 27-годишен мъж за държане на високорисково наркотично вещество – марихуана

4 Декември 2019 г.

 
По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й.М. на 27 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че 28.11.2019 г., в гр. Стара Загора, без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество – 679 грама марихуана, на стойност 4 075 лева - престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното производство е установено, че Й.М. на 28.11.2019 г. бил в гр. Стара Загора заедно със свои познати. При провеждане на полицейска акция за държане на наркотични вещества Й.М. бил проверен.

При извършване на проверката било установено, че в помещение, ползвано от Й.М., била намерена суха зелена тревиста маса. При тестване с полеви наркотест веществото реагирало на  високорисково наркотично вещество – марихуана. Наркотичното вещество било иззето по съответния законов ред, а Й.М. бил задържан.  

Обвиняемият И.М. е осъждан.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Й.М. е извършил престъплението, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Й.М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.