Районен съд - Стара Загора призна за виновен 48 годишен мъж за извършено хулиганство и причиняване на телесни повреди на полицейски служители

10 Юни 2019 г.

Със сключване на споразумение приключи воденото наказателно производство срещу М.М.С на 48 години. На 10 юни 2019 г. Районен съд – гр. Стара Загора одобри споразумение постигнато между прокурор от Районна прокуратура - Стара Загора и защитника на обв. М.М.С., с което последния се признал за виновен по три обвинения, а именно:

На 04.04.2019 година, в гр. Стара Загора, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото,  като отправил обидни думи и изрази – „Да ви еба майката. Да ви еба“, „боклуци“, „некадърници“, „нещастници“, „….просто се ебете в гъза..“, …“мога да ви еба в гъза като ви намеря“, „Пундо, ма...“, „Ебал съм ви в гъза…, мога и сега да дойда да ви еба в гъза…“ - по отношение на медицински лица към ЦСМП – Стара Загора, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на общественият ред – нанасяне на удари с ръце и крака на униформени полицейски служители от група „Охрана на обществения ред“ при Второ РУ – Стара Загора - старши полицай Г.Н.Г и старши полицай И.П.С. - престъпление по чл.325, ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс

Страните се споразумели за извършеното престъпление на обвиняемия М.М.С. да бъде наложено наказание при условията на  чл.325, ал.2 вр. ал.1 от НК  и чл.54 от НК “лишаване от свобода“ за срок от 7 (седем) месеца, изпълнението на което, на основание чл.66, ал.1 от НК, да бъде отложено за срок от 3 (три) години.

На 04.04.2019 г., в гр. Стара Загора, причинил на полицейски орган - старши полицай Г.Н.Г. - служител в група „Охрана на обществения ред" при Второ РУ - Стара Загора, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда по смисъла на чл.130, ал.2 от НК, а именно: страдание без разстройство на здравето, изразяващо се в кръвонасядане в областта на половите органи и кръвонасядане на лявото бедро - престъпление по чл.131, ал.2, предл „четвърто", т.4 във вр. с чл.130, ал.2 от Наказателния кодекс.

Страните се споразумели за извършеното престъпление на обвиняемия М.М.С. да бъде наложено наказание при условията на  чл.131, ал.2, предл „четвърто", т.4 във вр. с чл.130, ал.2 и чл.54 от НК “лишаване от свобода“ за срок от 7 (седем) месеца, изпълнението на което, на основание чл.66, ал.1 от НК, да бъде отложено за срок от 3 (три) години.

На 04.04.2019 г., в гр. Стара Загора, причинил на полицейски орган - старши полицай И.П.С. - служител в група „Охрана на обществения ред" при Второ РУ - Стара Загора, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда по смисъла на чл.130, ал.2 от НК, а именно страдание без разстройство на здравето, изразяващо се в кръвонасядане в областта на лонното съчленение, кръвонасядане на лявото бедро и кръвонасядане на дясната подбедрица - престъпление по чл.131, ал.2, предл „четвърто", т.4   във вр. с чл.130, ал.2 от Наказателния кодекс.

Страните се споразумели за извършеното престъпление на обвиняемия М.М.С. да бъде наложено наказание при условията на  чл.131, ал.2, предл „четвърто", т.4 във вр. с чл.130, ал.2 и чл.54 от НК “лишаване от свобода“ за срок от 7 (седем) месеца, изпълнението на което, на основание чл.66, ал.1 от НК, да бъде отложено за срок от 3 (три) години.

На основание чл.23, ал.1 от НК така определените наказания били кумулирани, като било определено едно общо наказание, в размер на най - тежкото от всички, а именно “лишаване от свобода“ за срок от 7 (седем) месеца, изпълнението на което, на основание чл.66, ал.1 от НК, да бъде отложено за срок от 3 (три) години.

В тежест на обв. М.М.С. били възложени всички разноски по делото в размер на 336 лева.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.