По искане на Районна прокуратура – гр. Стара Загора съдът взе мярка „Задържане под стража“ спрямо мъж, извършил хулигански действия

30 Май 2019 г.

По искане на Районна прокуратура – гр. Стара Загора съдът взе постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо И.Д. на 42 години, привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че 26.05.2019 г. в гр. Стара Загора, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – свалил си панталоните и си показал половия орган, като деянието представлява опасен рецидив – престъпление по чл.325,ал.5 вр.ал.1 вр.чл.29,ал.1,б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу И.Д. производство е установено, че на 26.05.2019 г. същия бил в парк в гр. Стара Загора. Между него и група граждани възникнал конфликт. С цел предотвратяване екслацията на скандала на място бил изпратен полицейски екип по подаден сигнал на ЕЕН 112.  След като полицейските служители пристигнали на място, обвиняемият И.Д. продължил да се държи непристойно, като се съблякъл и показал половия си член на присъстващите граждани и длъжностни лица.

И.Д. е многократно осъждан за престъпления от общ характер, като са му налагани различни по вид и размер наказания. Обвиняемият И.Д. е бил освободен от затвора на 07.08.2018 г.

Районен съд – гр. Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.Д. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо И.Д. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – гр.Стара Загора.