По споразумение на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден 32-годишен мъж, на 4 години затвор, за непристойни действия, осуетяване на проверка от полицейски служители и нанасяне на леки телесни повреди

23 Януари 2018 г.

Със сключване на споразумение приключи воденото наказателно производство срещу Иван К., на 32 г. На 23 януари 2018 г. Районен съд – гр. Стара Загора одобри споразумение, постигнато между прокурор от Районна прокуратура - Стара Загора и защитникът на обв. Иван К. , с което последния се признава за виновен по шест обвинения, а именно:

Със сключване на споразумение приключи воденото наказателно производство срещу Иван К., на 32 г. На 23 януари 2018 г. Районен съд – гр. Стара Загора одобри споразумение, постигнато между прокурор от Районна прокуратура - Стара Загора и защитникът на обв. Иван К. , с което последния се признава за виновен по шест обвинения, а именно:

- На 03.12.2017 година, на път I-5, на километър 218, в землището на град Стара Загора, при управление на моторно превозно средство – товарен автомобил марка „МАН“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изразяващи се: в показване на неприличен жест/среден пръст/, отправяне на обидни думи към  полицейски служители З.М. и М.М., като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на общественият ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – неизпълнение на устни полицейски разпореждания, агресивно поведение, отправяне на обидни думи и жестове към полицейските  служители, блъскане и удряне на полицейските служители: З.М., Г..Г., Д.Д. и Д.Г., като деянието е извършено в условията на опасен рецидив - престъпление по  чл.325, ал.5 вр. ал.3 вр. ал.2 вр. ал.1 вр.  чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от НК.

Страните се споразумели за извършеното престъпление на обвиняемия Иван К. да бъде наложено наказание при условията на  чл.325, ал.5 вр. ал.3 вр. ал.2 вр. ал.1 вр.  чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от НК  и чл.54 от НК “лишаване от свобода” за срок от 4 години, което да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

- На  03.12.2017 г., на Автомагистрала Тракия, в района на км.133-135, обл. Пловдив, в землището на село Богомилово, общ.Стара Загора и на път I-5, на километър 218, в землището на град Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, противозаконно пречил – осуетил извършването на проверка чрез активно бягство, неподчинявайки се на издадените разпореждания със звуков и светлинен сигнал и устни разпореждания на орган на властта:  полицейските служители К.К. и Д.Т.  към отдел „Охранителна полиция“ при ОД МВР –  Пловдив; полицейските служители З.М., М.М., Д.Д. и Д.Г. към отдел „ Охранителна полиция“ при ОД МВР – Стара Загора, да изпълнят задълженията си, да извършат проверка на моторно превозно средство и лице при полицейски наряд, осъществяващ патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред и разкриване и предотвратяване на престъпления, както следва:

- На 03.12.2017 г., на Автомагистрала Тракия, в района на км.133-135, обл. Пловдив,  противозаконно пречил – осуетил извършването на проверка чрез активно бягство, неподчинявайки се на издадените разпореждания със звуков и светлинен сигнал, и устни разпореждания на орган на властта:  мл. инспектор К.К. - младши автоконтрольор І ст. в група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ на сектор „Пътна полиция“  към отдел „ Охранителна полиция“ при ОД МВР –  Пловдив и мл. инспектор Д.Т. младши автоконтрольор І ст. в група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ на сектор „Пътна полиция“  към отдел „ Охранителна полиция“ при ОД МВР –  Пловдив, да изпълнят задълженията си, да извършат проверка на моторно превозно средство и лице при полицейски наряд, осъществяващ патрулно постова дейност за опазване на обществения ред и разкриване и предотвратяване на престъпления,

- На 03.12.2017 г., в землището на с.Богомилово, общ.Стара Загора,  противозаконно пречил – осуетил извършването на проверка чрез активно бягство, неподчинявайки се на издадените разпореждания със звуков и светлинен сигнал, и устни разпореждания на орган на властта:  мл. инспектор З.М.  - старши полицай в „Охрана на обществения ред“ от група „Охрана на обществения ред, териториална полиция и вътрешни постове“ на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при ОД МВР – Стара Загора, мл. инспектор  М.М. – младши автоконтрольор І ст. в група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ на сектор „Пътна полиция“  към отдел „Охранителна полиция“ при ОД МВР – Стара Загора, да изпълнят задълженията си, да извършат проверка на моторно превозно средство и лице при полицейски наряд, осъществяващ патрулно постова дейност за опазване на обществения ред и разкриване и предотвратяване на престъпления,

- На 03.12.2017 г.,  на път I-5, на километър 218, в землището на град Стара Загора, противозаконно пречил – осуетил извършването на проверка чрез активно бягство, неподчинявайки се на издадените разпореждания със звуков и светлинен сигнал, и устни разпореждания на орган на властта:  мл. инспектор З.М.  - старши полицай в „Охрана на обществения ред“ от група „Охрана на обществения ред, териториална полиция и вътрешни постове“ на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при ОД МВР – Стара Загора, мл. инспектор М.М. – младши автоконтрольор І ст. в група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ на сектор „Пътна полиция“  към отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора, мл. инспектор  Д.Д. – младши автоконтрольор І ст. в група „ Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ на сектор „Пътна полиция“ към отдел „ Охранителна полиция“ при  ОД МВР – Стара Загора и мл. инспектор Д.Г. – младши автоконтрольор І ст. в група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ на сектор „Пътна полиция“  към отдел „ Охранителна полиция“ при ОД МВР – Стара Загора, да изпълнят задълженията си, да извършат проверка на моторно превозно средство и лице при полицейски наряд, осъществяващ патрулно постова дейност за опазване на обществения ред и разкриване и предотвратяване на престъпления - престъпление по чл.270, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК

Страните се споразумели за извършеното престъпление на обв.Иван К. да бъде наложено наказание при условията на  чл.270, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК и чл.54 от НК “лишаване от свобода” за срок от 2 години, което да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

- На 03.12.2017 г.,  на път I-5, на километър 218, в землището на гр.Стара Загора,  причинил на полицейски орган – мл. инспектор З.М.  - старши полицай в „Охрана на обществения ред от група „Охрана на обществения ред, териториална полиция и вътрешни постове“ на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ към отдел „ Охранителна полиция“ при ОД МВР – Стара Загора, при изпълнение на службата му, при провеждането на специализирана полицейска операция за опазване и възстановяване на обществения ред и предотвратяване на престъпления, лека телесна повреда по смисъла на  чл.130, ал.1 от НК, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, а именно причиняване на счупване на крайната фаланга на палеца на десния крак - престъпление по чл.131, ал.2, т.3  във вр. с чл.130, ал.1 от НК.

Страните се споразумели за извършеното престъпление на обв. Иван К. да бъде наложено наказание при условията на  чл.131, ал.2, т.3  във вр. с чл.130, ал.1 от НК и чл.54 от НК “лишаване от свобода” за срок от 3 години и 6 месеца, което да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

- На    03.12.2017 г.,  в землището на с.Богомилово, общ.Стара Загора, и на път I-5, и на километър 218, в землището на гр.Стара Загора, в условията на продължавано престъпление,  причинил на полицейски орган – мл. инспектор  М.М. – младши автоконтрольор І ст. в група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ на сектор „Пътна полиция“ към отдел „ Охранителна полиция“ при ОД МВР – Стара Загора, при изпълнение на службата му, при провеждането на специализирана полицейска операция за опазване и възстановяване на обществения ред и предотвратяване на престъпления, лека телесна повреда по смисъла на  чл.130, ал.1 от НК, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, а именно причиняване на контузия на главата и шията, кръвонасядане на дясната подбедрица, контузия на таза, болезненост по хода на десния седалищен нерв, както следва:

- На 03.12.2017 г.,  в землището на с.Богомилово, общ.Стара Загора, причинил на полицейски орган –мл. инспектор  М.М. – младши автоконтрольор І ст. в група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ на сектор „Пътна полиция“  към отдел „Охранителна полиция“ при ОД МВР – Стара Загора, при изпълнение на службата му, при провеждането на специализирана полицейска операция за опазване и възстановяване на обществения ред и предотвратяване на престъпления, лека телесна повреда по смисъла на  чл.130, ал.1 от НК, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, а именно причиняване на контузия на главата и шията, контузия на таза, болезненост по хода на десния седалищен нерв,

- На 03.12.2017 г., на път I-5, на километър 218, в землището на град Стара Загора,  причинил на полицейски орган –мл. инспектор  М.М. – младши автоконтрольор І ст. в група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ на сектор „Пътна полиция“  към отдел „ Охранителна полиция“ при ОДМВР - Стара Загора, при изпълнение на службата му, при провеждането на специализирана полицейска операция за опазване и възстановяване на обществения ред и предотвратяване на престъпления, лека телесна повреда по смисъла на  чл.130, ал.1 от НК, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, а именно причиняване на кръвонасядане на дясната подбедрица - престъпление по чл.131, ал.2, т.3 във вр. с чл.130, ал.1 вр. с чл.26, ал.1 от НК

Страните се споразумели за извършеното престъпление на обв.Иван К. да бъде наложено наказание при условията на  чл.131, ал.2, т.3  във вр. с чл.130, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК и чл.54 от НК “лишаване от свобода” за срок от 3 години и 6 месеца, което да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

- На 03.12.2017 г.,  на път I-5, на километър 218 в землището на град Стара Загора, причинил на полицейски орган –мл. инспектор Д.Н.Г. – младши автоконтрольор І ст. в група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ на сектор „Пътна полиция“  към отдел „ Охранителна полиция“ при ОД МВР – Стара Загора, при изпълнение на службата му, при провеждането на специализирана полицейска операция за опазване и възстановяване на обществения ред и предотвратяване на престъпления, лека телесна повреда по смисъла на  чл.130, ал.1 от НК, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, а именно причиняване на травма на шията със засягане на нервни коренчета на гръбначния мозък в шийния отдел, травма на главата /контузия/ - престъпление по чл.131, ал.2, т.3 във вр. с чл.130, ал.1 от НК.

Страните се споразумели за извършеното престъпление на обв.Иван К. да бъде наложено наказание при условията на  чл.131, ал.2, т.3  във вр. с чл.130, ал.1 от НК и чл.54 от НК “лишаване от свобода” за срок от 3 години и 6 месеца, което да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

- На 03.12.2017 г., на път I-5, на километър 218, в землището на град Стара Загора,  причинил на полицейски орган – мл. инспектор  Д.Д. – младши автоконтрольор І ст. в група „ Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ на сектор „Пътна полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при  ОД МВР – Стара Загора, при изпълнение на службата му, при провеждането на специализирана полицейска операция за опазване и възстановяване на обществения ред и предотвратяване на престъпления, лека телесна повреда по смисъла на  чл.130, ал.1 от НК, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, а именно причиняване на контузии в областта на гръдния кош - престъпление по чл.131, ал.2, т.3 във вр. с чл.130, ал.1 от НК.

Страните се споразумели за извършеното престъпление на обв. Иван К. да бъде наложено наказание при условията на  чл.131, ал.2, т.3  във вр. с чл.130, ал.1 от НК и чл.54 от НК “лишаване от свобода” за срок от 3 години и 6 месеца, което да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

На основание чл.23, ал.1 от НК така определените наказания били кумулирани, като било определено едно общо наказание, в размер на най - тежкото от всички, а именно “лишаване от свобода” за срок от 4 години, което Иван К. да изтърпи ефективно при първоначален „строг“  режим.

На основание чл.59,ал.1 от НК е приспаднато времето, през което обвиняемият е бил задържан, считано от 03.12.2017 г.

В тежест на обв. Иван К. били възложени всички разноски по делото в размер на 433,75 лева.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.