КРП е започнала досъдебно производство срещу Е.И.Д. за държане на акцизни стоки без бандерол в условията на повторност

15 Април 2016 г.

На 14.04.2016 г. Районна прокуратура, гр.Кюстендил е започнала досъдебно производство срещу Е.И.Д. от гр.Кюстендил за това, че е държал акцизни стоки без бандерол – цигари и деянието е извършено повторно.

На 14.04.2016 г. Районна прокуратура, гр.Кюстендил е започнала досъдебно производство срещу Е.И.Д. от гр.Кюстендил за това, че е държал акцизни стоки без бандерол – цигари и деянието е извършено повторно - престъпление по чл.234 ал.2 т.1 във вр.с ал.1 пр.2 от НК.

На 14.04.16 г. е извършено претърсване и изземване в лекият автомобил ползван от Е.И.Д, при което ПСД са намерени 500 бр. броя кутии цигари марка "Bon international chelsea", всяка съдържаща 20 къса, без български акцизен бандерол, разпределени в два броя кашони, всеки съдържащ по 250 броя кутии от посочената марка цигари.

При извършено претърсване в жилището на Е.И.Д, са намерени и иззети 139 бр. кутии цигари марка "Bon international chelsea", всяка съдържаща 20 къса, без български акцизен бандерол.

Протоколите за извършените ПСД са внесени в Районен съд, гр. Кюстендил за одобряване.

Деянието е извършено в условията на повторност, след като Е.И.Д. е бил осъждан с влязла в сила присъда за същото деяние.