Внесен обвинителен акт срещу Г.И.М. и В.И.М. от с.Б. обл. Благоевград за извършени от тях кражби в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив

15 Април 2016 г.

Районна прокуратура, гр. Кюстендил внесе обвинителен акт срещу Г.И.М. и В.И.М. от с.Б. обл. Благоевград за извършени от тях кражби в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив.

Районна прокуратура, гр. Кюстендил внесе обвинителен акт срещу Г.И.М. и В.И.М. от с.Б. обл. Благоевград за извършени от тях кражби в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив - престъпление по чл. 196 ал.1 т.2, във вр. с чл.195, ал. 1, т.3 пр.2, т.4 пр.2 във вр. с чл. 194, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.29, ал.1, б."А" и б."Б" от НК

В периода от края на месец септември 2014г. до 08.10.2014г. Г. и В. от с.Б., обл.Благоевград, отишли в с.Страдалово, обл.Кюстендил, мах. «Шиячка» .

На неустановена дата през месец октомври 2014 година вървейки през махалата двамата обвиняеми Г. и В. забелязали стара къща, която явно била необитаема. Къщата била собственост на свид. Д. Ш. Двамата  обвиняеми решили да влязат вътре в къщата и да извършат кражба.

Счупили  прозорците  на къщата с  брадва и влезли вътре от там отнели меден котел с вместимост 15 литра и  конвекторна печка.

Отново на неустановена дата през месец октомври 2014 година вървейки през махала Шиячка в с.Страдалово, обл.Кюстендил, двамата обвиняеми Г. и В. забелязали стара къща, която явно била също необитаема и собственост на Г. Г.. Двамата обвиняеми решили да влязат в къщата и да извършат кражба на вещи, които намерят вътре. Счупили катинара на избеното помещение на къщата с брадва и от там отнели меден капак за дестилато, 2 бр. медни лули за дестилатор, 1 бр. меден казан за варене на ракия с вместимост 110 литра, 1 бр. медно канче за дестилатор с вместимост 0,500 л., 4 бр. медни канчета за турско кафе, 2 бр. медни тепсии, 1 бр. меден котел, 1 бр. меден тиган, мостови удължител с дължина 20м и 2бр. топчета с алуминиев проводник .

Там обвиняемите останали няколко дни, хранели се с продукти и консервирани храни, оставени от собствениците. След това събрали вещите в чували и отишли в изоставен обор. Там на място обгорили кабелите, които били взели от къщите. На другия ден, което по свидетелските показания е установено, че е било на 08.10.2014г., взели вещите и тръгнали по пътя.

Стойността на отнетите вещи обект на кражбата са на обща стойност 736.20лв., част от тях са възстановени на собствениците.