Управление на МПС с концентрация на алкохол 2,48 на хиляда

14 Април 2016 г.

Районна прокуратура гр.Кюстендил внесе обвинителен акт по Бързо производство срещу Х. К. А. за управление на МПС в с.В. обл.Кюстендил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 2,48 промила

Районна прокуратура гр.Кюстендил внесе обвинителен акт по Бързо производство срещу Х. К. А. за управление на МПС в с.В обл.Кюстендил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 2,48 промила, установено по надлежния ред – с химическа експертиза- престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

На 08.04.16г. , след като употребил алкохол, А. се качил на специален автомобил марка "Ивеко 120 Е 23" с ДКН КН ххххх с ремарке „Едуардс ПЛ2720" с per. № КНххххх и управлявайки го потеглил от ГКПП Гюешево в посока гр.Кюстендил. В 21.35ч., в с.В., срещу магазин Наркооп, А. бил спрян за проверка от полицейски служители при ОД МВР Кюстендил. А. бил проверен за употреба на алкохол с  техническо средство „Алкотест-дрегер 7510“. Индикаторната скала на уреда отчела наличието на 1.80 на хиляда алкохол в кръвта на обвиняемия. На А. бил издаден талон за медицинско изследване и придружен до ЦСМП, където дал кръв за анализ.

Изготвена е химическа експертиза, от която е видно, че в кръвта иззета от А. се доказва наличие на етилов алкохол в количество 2.48 на хиляда.