Районна прокуратура-Кюстендил образува досъдебно производство за извършено престъпление на 05.12.2022г. в гр. Кюстендил по чл.129 ал.2 вр.с ал.1 от НК; чл.325 ал.2 вр.с ал.1 от НК и чл.339 ал.1 от НК.

6 Декември 2022 г.

На 05.12.2022г. вечерта, в центъра на гр. Кюстендил се срещнали Б.А., на 35 г., и Д.А., на 26г., и двамата живущи в кв.“Изток“ на гр. Кюстендил. Между двете лица съществувал дългогодишен спор. Двамата разменили обидни думи, след което се уговорили да се срещнат в центъра на кв. “Изток“ в гр. Кюстендил и да се разберат. Двамата предупредили свои роднини, които пристигнали на мястото. Между двете групи възникнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа. Разменили си удари с бухалки, колове и други неустановени до момента средства.

Неустановено лице произвело изстрели с огнестрелно оръжие, вследствие на което пострадал Д.А. Същият е бил прострелян в областта на лявата половина на главата (лява ушна мида). Настанен е за лечение в МБАЛ гр. Кюстендил, без опасност за живота. Предстои установяване на лицето или лицата, произвели изстрелите.

Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай при РУ-Кюстендил, като е извършен оглед на местопроизшествие, от което са иззети 3 бр. гилзи, 4 бр. патрони от гладкоцевно оръжие, както и 1 бр. гилза от газово оръжие.

За срок от 24 часа по ЗМВР са задържани 4 лица, съпричастни към извършеното деяние. Същите са неосъждани за престъпления от общ характер.

Назначена е комплексна експертиза в НИК-МВР София. Предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи и други процесуално-следствени действия.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – гр. Кюстендил.