Обвиняем за причиняване на телесна повреда на полицейски служители в с. Ломница е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

29 Април 2022 г.

По искане на Районна прокуратура – Кюстендил съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22-годишния И.Б., привлечен в качеството на обвиняем за причиняване на телесна повреда на полицейски орган.

В хода на разследването по досъдебното производство към настоящия момент е установено, че на 26.04.2022 г. в с. Ломница, област Кюстендил, И.Б. нападнал трима полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения. С действията си обвиняемият им причинил телесна повреда.

Съдът прие доводите на прокуратурата за наличие на обосновано предположение за авторството на деянието. Съществува реална опасност И.Б. да извърши престъпление.

Взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение може да бъде обжалвана в законоустановения срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се води и друго досъдебно производство, по което се изяснява съпричастността на И.Б. към палеж на недвижим имот в района на с. Ломница. От направена справка е видно, че срещу него има няколко неприключени производства.