27 Юли 2021 г.

РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ГР.КЮСТЕНДИЛ РАЗПОРЕДИ ПРОВЕРКИ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ СЪСТОЯНИЕТО НА СМЕТИЩАТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ

Сподели

РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ГР.КЮСТЕНДИЛ   РАЗПОРЕДИ ПРОВЕРКИ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ СЪСТОЯНИЕТО НА СМЕТИЩАТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ

     

          Районна прокуратура гр. Кюстендил се самосезира и разпореди незабавни проверки по Надзора за законност, във връзка с излъчени репортажи по националните медии за възникнал пожар на сметището в гр.Дупница на 24.07.2021г. Проверката е възложена на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР гр.Кюстендил. Срока на проверката е 30 дни. В хода на проверката следва да се установи статута и състоянието на всички сметища на територията на общините Невестино, Трекляно и сметището в с.Радловци, общ.Кюстендил.

         Проверката, възложена от прокурор от Надзора за законност към ТО Дупница, при Районна прокуратура гр.Кюстендил ще установи състоянието на сметищата на територията на общините Дупница, Бобов дол, Рила, Сапарева баня, Бобошево.

         Районна прокуратура гр.Кюстендил предприема активни действия в продължение на няколко години, относно установяване състоянието на сметищата на територията на Област Кюстендил, предприети мерки за обезопасяването им.

 

Говорител на Районна прокуратура гр.Кюстендил – Галина Димитрова – зам. административен ръководител, зам.районен прокурор.