9 Февруари 2021 г.

Водач, шофирал с 3.22 промила алкохол, е предаден на съд от Районна прокуратура - Кюстендил

Сподели

Районна прокуратура - Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.С. за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На 25.01.2021 г. М.С. управлявал лек автомобил м. "Фолксваген" в с. Жиленци, област Кюстендил. Под влияние на употребения по-рано алкохол водачът рязко завил вдясно, напуснал пътната лента и се ударил в железобетонен стълб. Вследствие на това колата препречила пътя на друго МПС, върху което паднали части от катастрофиралия автомобил.

С действията си М.С. създал предпоставка за пътно транспортно произшествие. Другият участник в движението подал сигнал за инцидента на телефон 112.

На място пристигнали служители на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР гр. Кюстендил. При тестване на М.С. за употреба на алкохол, техническото средство отчело наличието на 3.22 промила алкохол в кръвта му. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност за шофиране в пияно състояние.

Обвиняемият М.С. е осъждан за престъпления от общ характер. Наказван е по административен ред за нарушения на Закона за движението на пътищата.

Делото е внесено в съда с обвинителен акт, предстои насрочване на разпоредително заседание.