Районна прокуратура - Кюстендил води разследване по образувано досъдебно производство за влизане в чуждо жилище в с. Слокощица, нанесени телесни повреди и закани с убийство

8 Януари 2021 г.

Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се води разследване по образувано досъдебно производство за влизане в чуждо жилище през нощта, нанасяне на телесни повреди и отправяне на закани. Извършените престъпни деяния са квалифицирани по чл. 170, ал. 2, вр. ал. 1, по чл. 129, ал. 2, ал. 1 и по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

Към настоящия момент е известно, че на 04.01.2021 г. в с. Слокощица, област Кюстендил, К.К. се намирал в дома си с неговата приятелка. Около 4 ч. жената се събудила от шума в спалнята и видяла мъжки силует с маска на главата. Непознатият носел в ръцете си тесла и нож, с които започнал да нанася удари по главата и тялото на К.К. Между двамата мъже започнала борба, при която пострадалият успял да свали маската на нападателя. Тогава установил, че това е неговият познат - тридесет и седем годишният К.Г., от същото село.

Извършителят на престъпното деяние успял да нанесе на К.К. няколко удара с теслата в носа и главата, а с ножа - порезни рани по гърба и главата. Приятелката на пострадалия се опитала да му помогне, при което К.Г. й отправил закани с убийство и й нанесъл порезна рана на ръката. След като бил разкрит, избягал от къщата.

След подаден сигнал на тел. 112, на място са пристигнали полицейски служители от Районното управление на МВР в гр. Кюстендил. Извършен е бил оглед на местопроизшествие. Пострадалият е бил транспортиран в болницата в гр. Кюстендил, където са му оказали медицинска помощ и е бил оставен за лечение.

Полицейските органи са установили К.Г. в дома му. Извършено е било претърсване и иззети дрехи, за които се предполага, че са били носени от него по време на извършване на нападението. Мъжът е бил задържан и привлечен към наказателна отговорност. Той е неосъждан. Изяснява се мотивът за извършване на престъпленията.

По искане на Районна прокуратура - Кюстендил съдът е наложил на К.Г. мярка за неотклонение "задържане под стража".

Разследването продължава. Предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи и други действия по разследването.