Водач на МПС управлява с концентрация на алкохол в кръвта 2,36 промила

8 Юни 2017 г.

Районна прокуратура, гр.Кюстендил постигна осъдителна присъда по внесен в съда обвинителен акт срещу Г. С. от с.Л. обл.Кюстендил за извършено престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

Районна прокуратура, гр.Кюстендил постигна осъдителна присъда по внесен в съда обвинителен акт срещу Г. С. с.Л. обл.Кюстендил за извършено престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

На 15.08.2016 г., след като употребил алкохол Г. С. управлявал в с.Невестино обл.Кюстендил товарен автомобил „Мерцедес“ с ДКН КНхххххх. Водачът бил спрян за проверка от служители на сектор „ПП“ при ОДМВР Кюстендил, които установили, че има мирис на алкохол. Г. С. бил изпробван с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“ на който индикаторната скала отчела наличие на алкохол в кръвта 1,65 промила. Същият заявил желание да даде кръв за лабораторен анализ и бил придружен от тях до Спешен център, гр.Кюстендил където му била взета кръвна проба за лабораторен анализ.

От изготвената химическа експертиза се установило, че наличието на алкохол в кръвта на Г. С. е 2.36 промила.

Г. С. е правоспособен водач на МПС

Същият е осъждан за престъпления от общ характер.

Районен съд Кюстендил му е наложил наказание „Лишаване от свобода“ в размер на 2 години, което да изтърпи при строг режим, 1000 лв.глоба и 4 години лишаване от право да управлява МПС.