Водач на МПС управлява с концентрация на алкохол в кръвта 1,30 промила, след като е бил осъждан с влязла в сила присъда за същото деяние

12 Май 2017 г.

На 25.04.2017 год. Д. И. употребил алкохол, качил се на лек автомобил „Фолксваген Пасат" с ДК № КН хххх и потеглил по ул.“Бузлуджа “ в гр.Кюстендил.

На 25.04.2017 год. Д. И. употребил алкохол, качил се на лек автомобил „Фолксваген Пасат" с ДК № КН хххх и потеглил по ул.“Бузлуджа “ в гр.Кюстендил. Същата вечер около 22.40 часа служители в Сектор „ПП“ към ОД на МВР-Кюстендил, изпълнявали служебните си задължения, като извършвали обход, движейки се по бул. „Бузлуджа“. Двамата свидетели забелязали автомобила на обвиняемия и тръгнали след него, тъй като им направило впечатление, че водачът на автомобила е във видимо неадекватно състояние. На ул. “Георги Цариградски“ спрели управлявания от Д. И. автомобил, за проверка. Същият бил изпробван за употреба на алкохол с техническо средство “Алкотест Дрегер 7510”, на който индикаторната скала отчела 1,47 промила алкохол в кръвта му. Пред полицейските служители Д. И. заявил, че по-рано същия ден е изпил около 350 гр. ракия.

Съставен му бил АУАН и му бил връчен талон за медицинско изследване.

От изготвената химическа експертиза се установило, че в изпратените за изследване проби кръв, взети от Д. И. се доказва наличие на алкохол в количество 1,30%.

Д. И. е осъждан, като същият е извършил деянието, след като е осъден с влязла в сила присъда за деяние по чл.343б ал.1 от НК.