Водач на МПС управлява с концентрация на алкохол в кръвта 2,64 промила

7 Април 2017 г.

Районна прокуратура, гр.Кюстендил внесе в съда споразумение по водено досъдебно производство срещу К. М. от гр.Кюстендил. за престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

Районна прокуратура, гр.Кюстендил внесе в съда споразумение по водено досъдебно производство срещу К. М. от гр.Кюстендил за престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

На 05.02.2017 г., К. М., след като употребил алкохол, управлявал по второкласен път ІІ-62 Кюстендил - Дупница лек автомобил марка „Тойота Раф 4“ с рег.номер №ххххх. Същият изпуснал управлението на автомобила и се ударил в метална ограда на автокъща и в лек автомобил „Дайхатцу Фероза“, като причинил материални щети. Уведомени били органите на полицията. К. М.бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като индикаторната скала отчела наличие на алкохол в кръвта му. Съставен му бил АУАН и му бил даден талон за медицинско изследване. От изготвената химическа експертиза се установява наличие на 2,64 промила алкохол в кръвта на К. М. След изготвена оценителна експертиза се установява, че нанесените щети не са значителни по смисъла на закона.

К. М. се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура Кюстендил което Районен съд Кюстендил е одобрил. Същият ще изтърпи наказание лишаване от свобода в размер на 6 месеца, чието изпълнение ще бъде отложено за изпитателен срок от 3 години и 15 месеца лишаване от право да управлява МПС.

К. М. не е осъждан за престъпления от общ характер.