Районна прокуратура Кюстендил постигна осъдителна присъда от 12 месеца лишаване от свобода на Я. А. от гр.Кюстендил за извършена кражба в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление

17 Март 2017 г.

Районна прокуратура, Кюстендил постигна ефективна присъда по водено досъдебно производство срещу Я. А. от гр.Кюстендил за извършено от него престъпление по чл.196 ал.1 т.1 във вр.с чл.194 ал.1 във вр.с чл.29 ал.1 б.“Б“ във вр.с чл.26 ал.1 от НК.

Районна прокуратура,Кюстендил постигна ефективна присъда по водено досъдебно производство срещу Я. А. от гр.Кюстендил за извършено от него престъпление по чл.196 ал.1 т.1 във вр.с чл.194 ал.1 във вр.с чл.29 ал.1 б.“Б“ във вр.с чл.26 ал.1 от НК.

На 07.12.2015 г. Я. А.се разхождал по ул.“Стрелча“ в гр.Кюстендил и видял в двора на една къща пластмасова маса, 6 броя пластмасови столове и ръчна количка, които решил да открадне. В ръчната количка натоварил вещите както и един персийски килим и ги отнесъл в дома си. През следващите дни част от откраднатите вещи продал на св. Т.Д.Й., а килима оставил за себе си. След като бил разкрит от органите на полицията, Я. А.върнал килима, а останалите вещи били върнати от св. Т.Д.Й.

15,16 и 17.01.2016 г. около полунощ Я. А. извършил кражба на 13 броя чували с въглища от стопанска постройка на къща, намираща се в кв.“Изток“ гр.Кюстендил, собственост на св.В.Г.А. Същите продал на лица от квартала.

От назначената оценителна експертиза се установява, че стойността на откраднатите вещи е 373,30 лв.

Районен съд – Кюстендил му е наложил наказание 12 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при „строг“ режим.

Присъдата е наложена след споразумение между прокуратурата и адвоката на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Кюстендил и е окончателна.

До момента Я. А. е осъждан многократно за престъпления от общ характер, основно за престъпления против собствеността.