Водач на МПС управлява с концентрация на алкохол в кръвта 2,43 промила

9 Март 2017 г.

Районна прокуратура, гр.Кюстендил внесе в съда обвинителен акт по водено незабавно производство срещу Р. С. за престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

Районна прокуратура, гр.Кюстендил внесе в съда обвинителен акт по водено незабавно производство срещу Р. С. за престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

На 23.02.2017 г., Р. С., след употреба на алкохол, управлявал в гр. Кюстендил, по ул. „Даскал Дамаскин” - лек автомобил марка „Фолксваген“ модел „Пасат” с рег.номер № КН хххх, негова собственост. Същият бил спрян за проверка от автопатрул в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Кюстендил, които забелязали, че автомобилът се движи неправилно по пътното платно. Тъй като водачът имал силен мирис на алкохол, неясен говор и несигурна походка полицейските служители го тествали за употреба на алкохол с техническо средство, като индикаторната скала на уреда отчела 2.43 на хиляда концентрация на алкохол в кръвта на същия. Съставен му бил АУАН и му бил даден талон за медицинско изследване. Същият отказал да даде кръв за лабораторен анализ.

В съдебно заседание Р. С. се е признал за виновен. Между защитника му и Районна прокуратура Кюстендил е сключено споразумение, одобрено от Районен съд Кюстендил. Същият ще изтърпи наказание лишаване от свобода в размер на 10 месеца, чието изпълнение ще се отложи за изпитателен срок от 3 години и 2 години лишаване от право да управлява МПС.

Р. С. не е осъждан за престъпления от общ характер.