Водач на МПС управлява с концентрация на алкохол в кръвта 3,94 промила

18 Ноември 2016 г.

Районна прокуратура, гр.Кюстендил е внесла в съда обвинителен акт срещу В.В.В. от с.В., обл.Кюстендил за престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

Районна прокуратура, гр.Кюстендил е внесла в съда обвинителен акт срещу В.В.В. от с.Вратца, обл.Кюстендил за престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

На 27.07.2016г. В., след употреба на алкохол, управлявал в с. В. обл. Кюстендил по ПП I-6 , лек автомобил марка „Субару Вагон” с държавен контролен номер КНххххх. В. бил спрян за проверка от автопатрул на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР, които установили, че от В. се носел мирис на алкохол, имал неясен говор и несигурна походка. По тази причина полицейските служители го тествали с техническо средство – „Алкотест 7510“ , като индикаторната скала на уреда отчела 3.61 на хиляда концентрация на алкохол в кръвта на същия. Съставен му бил АУАН. Връчен му бил Талон за медицинско изследване и бил съпроводен от полицейските служители до ЦСМП Кюстендил, където дал кръв за лабораторно изследване.

Изготвена е химическа експертиза от която се установява, че концентрацията на алкохол в кръвта на В. е 3,94 промила на хиляда.

В съдебно заседание В. се е признал за виновен и е сключил споразумение с държавното обвинение. Съдът му е наложил наказание лишаване от свобода в размер на 2 години, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 години, и 24 месеца лишаване от право да управлява МПС.

В. не е осъждан за престъпления от общ характер.