Водач на МПС управлява с концентрация на алкохол в кръвта 1,85 промила

18 Ноември 2016 г.

РП, гр.Кюстендил внесе в съда обвинителен акт по водено бързо производство срещу Ю.Й.З. от гр.Кюстендил за престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

РП, гр.Кюстендил внесе в съда обвинителен акт по водено бързо производство срещу Ю.Й.З. от гр.Кюстендил за престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

На 31.10.2016 г.след като употребил алкохол З. управлявал по ул.“Н.Рилски“/срещу бившият хотел „Пауталия“ л.а. „Форд Мондео“ с ДКН КНххххх, собственост на Община Кюстендил. Тъй като З. предприел маневра в нарушение на правилата за движение по ЗДвП, същият бил забелязан и спрян за проверка от автопатрул при ОДМВР, гр.Кюстендил. Полицейските служители усетили, че от него се носи мирис на алкохол, поради което го изпробвали с техническо средство „Алкотест 7510“, като индикаторната скала на уреда отчела 2.23 на хиляда концентрация на алкохол в кръвта на същия. Съставен му бил АУАН и му бил даден талон за медицинско изследване. З. дал кръв за лабораторно изследване. От изготвената експертиза се доказва, че в изпратените за изследване проби кръв, взети от З. се доказва етилов алкохол в количество 1.85 на хиляда.

В съдебно заседание З. се е признал за виновен и е сключил споразумение с държавното обвинение. Съдът му е наложил наказание лишаване от свобода в размер на 7 месеца, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 години, и 1 година и шест месеца лишаване от право да управлява МПС.

З. не е осъждан за престъпления от общ характер.