Условна присъда за държане на високорискови наркотични вещества

9 Ноември 2016 г.

Районна прокуратура, гр.Кюстендил е внесла обвинителен акт по водено бързо производство срещу К.С.А. от гр.Кюстендил, затова, че на 26.10.2016 г. в гр.Кюстендил държал високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Районна прокуратура, гр.Кюстендил е внесла обвинителен акт по водено бързо производство срещу К.С.А. от гр.Кюстендил, затова, че на 26.10.2016 г. в гр.Кюстендил държал високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите в лек автомобил марка марка „Фолксваген Голф” с ДК № ххххх; във вътрешен ляв джоб на черен елек, с който е облечен и в стая обособена за кухня в апартамент находящ се в град Кюстендил, кв. „Изток” - престъпление по чл. 354а ал.3 пр.2 т.1 пр.1 от НК.

На 26.10.16 г. от ДСОГ е било извършено претърсване и изземване в лек автомобил марка „Фолксваген“ модел „Голф“ с ДКН КНхххххх и в жилището, обитавано от К.А. в кв.“Изток“ в гр.Кюстендил бл.1, както и е бил извършен личен обиск и изземване от А., при които е било намерено и иззето кафяво прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест веществото реагирало на хероин. Общата стойност на високорисковото наркотично вещество е 120.60 лв.

В съдебно заседание А. се е признал за виновен по повдигнатото му обвинение и е сключил споразумение с държавното обвинение. Съдът му е наложил наказание лишаване от свобода в размер на 11 месеца, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 години.

А. не е осъждан за престъпления от общ характер.