Районна прокуратура, гр.Кюстендил постигна ефективна присъда за извършена кражба от Е.А.Д в условията на опасен рецидив

13 Октомври 2016 г.

Районна прокуратура,Кюстендил постигна ефективна присъда по внесен обвинителен акт срещу А.Е.Д от гр.Кюстендил за извършено престъпление  по 196 ал.1 т.1, вр. с  чл.194,ал.1 във вр.с чл.29 ал.1 б. „А“ и “Б“ от НК.

Районна прокуратура,Кюстендил постигна ефективна присъда по внесен обвинителен акт срещу А.Е.Д. от гр.Кюстендил за извършено престъпление  по 196 ал.1 т.1, вр. с  чл.194,ал.1 във вр.с чл.29 ал.1 б. „А“ и “Б“ от НК.

На 01.03.2016 г.Д. прескочил оградата на имот, стопанисван от фирма „Транс Ауто Груп“ ЕООД, гр.Кюстендил откъдето откраднал 2 бр.алуминиеви канати за товарно ремарке и 1 бр. алуминиева джанта, също за товарно ремарке. Пренесъл откраднатите вещи в близост до животинския пазар в гр.Кюстендил, където с брадва разсякъл на две части алуминиевите канати. Тъй като нямал лична карта, помолил свой познат от квартала с неговата лична карта да предаде вещите в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, като за услугата му обещал да му даде сумата от 5 лева. Двамата отишли в пункта, предали откраднатите вещи и в този момент пристигнали полицейски служители. Д. и свидетеля С.Н. избягали, като личната карта на С.Н.останала в пункта.

От назначената оценителна експертиза се установява, че всички вещи са на обща стойност 700.00лв.

В съдебно заседание Д. е сключил споразумение с държавното обвинение. Съдът е наложил на Д. наказание в размер на 2 години лишаване от свобода, което да изтърпи при строг режим в затворническо заведение от закрит тип.

Е.Д. е осъждан многократно за престъпления от общ характер.