Районна прокуратура, гр.Кюстендил постигна ефетивна присъда за извършена кражба в условията на опасен рецидив от Е.С.Я

5 Октомври 2016 г.

Районна прокуратура, Кюстендил постигна ефективна присъда по внесен обвинителен акт срещу Е.С.Я. за извършено престъпление по 196 ал.1 т.2 във вр. с чл.195, ал.1,т.3,пр.2 вр. с чл.194,ал.1,във вр. с чл.20 ал.2 във вр.с чл.29 ал.1 б. „А“ и “Б“ от НК.

Районна прокуратура, Кюстендил постигна ефективна присъда по внесен обвинителен акт срещу Е.С.Я. за извършено престъпление по 196 ал.1 т.2 във вр. с чл.195, ал.1,т.3, пр.2 вр. с чл.194,ал.1,във вр. с чл.20 ал.2 във вр.с чл.29 ал.1 б. „А“ и “Б“ от НК.

На неустановена дата вечерта, в  периода от средата на месец ноември 2015 г. до 21.12.2015 г. Е.С.Я. и А. се разхождали по улица „Струма“ в гр.Кюстендил. Видели, че в една от къщите на улицата  не свети и решили да влязат вътре и да откраднат някакви метали, които да предадат на пункт за вторични суровини. Вратата на двора била заключена с катинар, който те счупили и захвърлили. Влезли в двора на къщата, огледали се, но не видели никакви метални отпадъци, поради което решили да влязат в една от стаите на къщата. За целта повредили бравата на входната врата и влезли в стаята, където намерили  електрожен, ъглошлайф и вибрационна шлайфмашина, които откраднали. Вещите занесли в дома на А., където разглобили електрожена, като медните намотки и кабелите предали в пункт за вторични суровини. Ъглошлайфа и вибрационната шлайфмашина останали в дома на А. С протокол за доброволно предаване А. предал на органите на полицията 1 бр.ъглошлайф марка „SPARKY“, с диск за рязане, който с разписка бил върнат на собственика, годен за употреба по предназначение. Шлайфмашината не е върната на собственика. Стойността на откраднатите вещи е 395 лв.

В съдебно заседание двамата подсъдими са възстановили щетите на собственика и са сключили споразумение с държавното обвинение.

Е.С.Я. е многократно осъждан за престъпления от общ характер. А. не е осъждан за престъпления от общ характер.