О.И.С. отива на съд за държане на акцизни стоки без бандерол

8 Септември 2016 г.

Районна прокуратура, гр.Кюстендил внесе в Районен съд, гр.Кюстендил обвинителен акт срещу О.И.С. по водено бързо производство за държане на акцизни стоки без бандерол, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.

Районна прокуратура, гр.Кюстендил внесе в Районен съд, гр.Кюстендил обвинителен акт срещу О.И.С. по водено бързо производство за държане на акцизни стоки без бандерол, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление - престъпление по на чл. 234 ал. 2,т.1,вр.с ал.1, пр.2,вр.с чл.28,ал.1 от НК.

На 29.08.2016 г. С. на първокласен път 1-6, км. 15 (между с. Жиленци, обл. Кюстендил и с. Вратца, обл. Кюстендил) в лек автомобил "Фолксваген Голф" с per. № хххххх е държал акцизни стоки- тютюневи изделия (цигари) без бандерол, а именно: 125 броя кутии с цигари от различни търговски марки на обща стойност 856.50 лв.

Деянието на С. е извършено повторно - след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление по чл.234 ал.1 пр.2 от НК, за което му е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от шест месеца, изпълнението, на което наказание на основание чл. 66, ал. 1 НК е отложено за изпитателен срок от 3 (три) години и не изтекъл 5 годишния срок по чл.30 от НК.