ОБВИНИТЕЛЕН АКТ ВНЕСЕ КРП СРЕЩУ В.С.Ф. ЗА ДЪРЖАНЕ НА ВИСОКОРИСКОВИ НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА

29 Юни 2016 г.

Районна прокуратура гр.Кюстендил внесе в Районен съд гр.Кюстендил обвинителен акт срещу В.С.Ф. от гр.Кюстендил, за това, че на 26.04.2016 год.в с.Ц., обл.Кюстендил като пътник в лек автомобил е държал в автомобила /в хартиено пакетче/ високорисково наркотично вещество – 9,93 грама хероин.

Районна прокуратура гр.Кюстендил внесе в Районен съд гр.Кюстендил обвинителен акт срещу В.С.Ф. от гр.Кюстендил, за това, че на 26.04.2016 год.в с.Ц., обл.Кюстендил като пътник в лек автомобил марка «Рено» ,модел «Меган Сценик» с ДК № КНхххххх, установен в с.Цървеняно, обл.Кюстендил на първокласен път І-6, километър 36+628, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите е държал в автомобила /в хартиено пакетче/ високорисково наркотично вещество – 9,93 грама хероин с концентрация на активно действащият компонент –диацетилморфин 51,7 % на стойност 1191,60 лв. – престъпление по  чл.354а, ал.3, пр.2, т.1 от НК

На 26.04.2016 г. около 16,40 ч.обв. В.Ф. държал високорисково наркотично вещество - хероин. Същият пътувал в лек автомобил марка «Рено», модел «Меган Сценик» с ДК № КН хххххх на задна дясна седалка. Автомобилът бил управляван от свид. Д.Р. Двамата пътували в посока  от гр.Перник за гр.Кюстендил.

При с.Цървеняно на път І-6 километър 36+628, автомобилът бил спрян за проверка от служители на полицията, които били изпратени от оперативния дежурен по постъпил сигнал,че обв. Ф. държи наркотици и в момента се намира  в автомобила на св. Р.

При отварянето на вратата на автомобила полицаите забелязали  в краката на Ф. бяло топче увито в  хартия, за което той веднага пред тях заявил, че това е хероин.

Незабавно била извикана ДСОГ и било извършено процесуално – следствено действия-претърсване и изземване.

В.С.Ф. е осъждан за престъпления от общ характер с влезли в сила присъди.