Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми трима мъже за приготовление към убийство и закани с убийство, а четвърти – за опит за убийство

14 Март 2024 г.

На 13 март 2024 г. А.А. е внесъл в Окръжна прокуратура – Пловдив жалба за това, че четири лица заплашват него и внука му със саморазправа, включително и с убийство. Той е съобщил, че на 4 март 2024 г. в гр. Пловдив, на ул. „Ландос“, по внука му е стреляно от движещ се автомобил. Предприети са незабавни действия  от служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР –Пловдив по изясняване на изнесените факти в жалбата.

На 13 март 2024 г, вечерта, са задържани 8 лица в гр. Пловдив, в района на Железния мост, до Околовръстното шосе. Трима от тях са подготвяли разправа с А.А. и внукът му, а останалите са имали функцията на наблюдатели – отцепка. По досъдебното производство на Окръжна прокуратура – Пловдив спрямо тримата, сочени като извършители, е повдигнато обвинение за приготовление към убийство и закани с убийство, а спрямо четвърти за опит за убийство на внука на А.А.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.