Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд обвиняем за убийство в гр. Куклен

8 Януари 2024 г.

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд обвиняем за убийство в гр. Куклен

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт срещу М.П., на 49 г. Той е предаден на съд за това, че на 29.12.2022 г., в гр. Куклен, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил Л.Л., на 55 г., като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр.2 и 3 вр. с чл. 115 от Наказателния кодекс.

М.П. и Л.Л. се познавали и живеели в съседни къщи в гр. Куклен. Те често си гостували и употребявали алкохол. Понякога се карали за дребни неща, както се случило и на 28.12.2022 г. Тогава М.П. обвинил Л.Л., че е разбил вратата на къщата му и е взел от ракията му. На 29.12.2022 г., около 20 ч., М.П. се прибрал в дома си и употребил алкохол. Решил да потърси обяснение от Л.Л. заради ракията. Отишъл в къщата му, където между двамата възникнал скандал. М.П. започнал да му нанася силни удари с ръце по главата и тялото, завлякъл го извън къщата и продължил да го бие.  След това М.П. изоставил пострадалия в безпомощно състояние, прибрал се в дома си и продължили да употребява алкохол.  По-късно роднина на Л.Л. подал сигнал на тел. 112. Пристигналите на място лекари констатирали смъртта на Л.Л. 

Обвиняемият М.П. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.