Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд обвиняем за умишлено убийство в гр. Пловдив

31 Октомври 2023 г.

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд обвиняем за умишлено убийство в гр. Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд С.А., на 48 г., за това, че на 20.02.2023 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил другиго – С.А., на 49 г. – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. Той е предаден на съд и за това, че на 20.02.2023 г. в гр. Пловдив е отнел чужди движими вещи – мобилен телефон и силиконов протектор, всички отнети вещи на обща стойност 3041 лева, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс.

С.А. и пострадалият имали спор за невърнат паричен заем. На горепосочената дата те се намирали в къща в гр. Пловдив, където били и други техни познати. Там употребили алкохол, скарали се по повод заема, като впоследствие се сбили. С.А. нанесъл пет прободни рани с нож на пострадалия, след което му отнел мобилния телефон и напуснал мястото. Прибрал се в дома си, където в тухлен отвор в стената скрил ножа, след което отишъл в заложна къща. Там заложил мобилния телефон на С.А. и получил 905 лева, които проиграл в казино. Укрил се в необитаема къща, където по-късно е бил установен от полицията.

Обвиняемият С.А. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.