Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 39-годишен мъж за отглеждане и държане на марихуана с цел разпространение

5 Октомври 2023 г.

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем А.С., на 39 г., за това, че без надлежно разрешително е отглеждал, съхранявал и държал с цел разпространение наркотични вещества – марихуана – престъпление по чл. 354а ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 4 октомври 2023 г. полицейски служители извършили проверка в частен имот в с. Строево, обл. Пловдив, в който открили специално оборудвана оранжерия с 22 растения от вида на конопа – канабис. При процесуално-следствените действия са иззети електрически уреди и приспособления за поддържане на необходимата влажност и температура, електронна везна, ламинираща машина с фолио за нея, съдове и полиетиленови пликове с различна вместимост, съдържащи суха зелена листна маса. Намерена е и готова продукция – марихуана, с тегло около  2287,92 грама, чиято стойност възлиза на близо 45 000 лева.  Установено е, че А.С. е съхранявал наркотика с цел разпространение.

Обвиняемият А.С. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават.