4 Април 2022 г.

Главният прокурор Иван Гешев и неговият заместник Десислава Пиронева присъстваха на годишния отчет за работата на прокурорите от Окръжна прокуратура - Пловдив

Сподели

Главният прокурор Иван Гешев и неговият заместник Десислава Пиронева присъстваха на годишния отчет за работата на прокурорите от Окръжна прокуратура - Пловдив

Днес, 1 април 2022 г., главният прокурор Иван Гешев и неговият заместник Десислава Пиронева присъстваха на годишното отчетно събрание на Окръжна прокуратура-Пловдив. На него окръжният прокурор на гр. Пловдив Ваня Христева представи обобщените резултати от работата на магистратите от района на Окръжна прокуратура-Пловдив през 2021 г.  Отчетите сочат намаляване на престъпността в региона, устойчивост на броя на внесените прокурорски актове в съда, бързите производства и осъдените лица. 

„Поздравявам ви за постигнатото“, обърна се към прокурорите Иван Гешев. Той обяви, че резултатите в цялата страна през тази година са по-добри от предишната, въпреки особената среда, в която са работили магистратите. 

„Ние си вършим работата. Прокуратурата и съдът останаха единствените стабилни и нормално функциониращи институции в държавата“, допълни Иван Гешев. Според обвинител №1 в настоящата ситуация обществото разбира, че ролята на съдебната власт освен борбата с престъпността е и защита правата на гражданите. Той подчерта още веднъж, че специализираното правосъдие не бива да бъде закривано.

Заместник-главният прокурор Десислава Пиронева поздрави магистратите от Окръжна прокуратура-Пловдив за традиционно добрите резултатите и организация на работа. Същото направиха апелативният прокурор Тодор Деянов и неговият заместник Румен Попов.

Гости на годишното събрание бяха Розалия Шейтанова, председател на Окръжен съд-Пловдив, Васил Костадинов, зам.-директор на ОД на МВР-Пловдив, Светла Пендова, началник отдел „Разследване“ към ОД на МВР-Пловдив, Николай Петров, директор на ТД на ДАНС, гр. Пловдив, и Чавдар Грошев, районен прокурор.  

През 2021 г. прокурорите в района на Окръжна прокуратура-Пловдив са внесли в съда общо 2411 досъдебни производства. Лицата по внесените в съда прокурорски актове са общо 2615, а осъдените и санкционираните, с влязъл в сила съдебен акт, през отчетния период са 2601. За тази година приоритетите на работа са запазване на добрите резултати по всички показатели.