Окръжна прокуратура-Пловдив предаде на съд обвиняем за убийството на жена в условията на домашно насилие

10 Декември 2021 г.

Окръжна прокуратура-Пловдив предаде на съд обвиняем за убийството на жена в условията на домашно насилие

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Н.Н., на 48 г. Той е предаден на съд за това, че на 28.07.2021 г., в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил другиго – 37-годишната М.Н., като убийството е извършено в условията на домашно насилие. Престъплението е квалифицирано  по чл. 116, ал.1, т. 6а, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Н.Н. и пострадалата жена били съпрузи от 2008 г. Първоначално се разбирали, но впоследствие отношенията ми се влошили. Н.Н. работел като майстор на инсталации и подови плочки, а М.Н. била хигиенистка във фитнес зала. Двамата употребявали алкохол.  Н.Н. често й нанасял побой, а жената ходела на работа със синини по главата и тялото.

На 28 юли 2021 г., към 18,30 часа, Н.Н. се прибрал от работа в дома им. Двамата отново седнали да пият алкохол. В един момент жената издърпала чашата с ракия от ръката на съпруга си и я изпила. Той се ядосал и те  отново се скарали. Обвиняемият започнал да й нанася удари в корема и гърдите, а след това и с летва от подматрачна рамка по тялото. В един момент я оставил и заспал в другата стая. След няколко часа се събудил, отишъл да провери какво прави съпругата му и разбрал, че е мъртва.  Той се обадил на тел. 112. Пристигналият на място медицински екип установил смъртта на жената.

Спрямо Н.Н. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в извършването на което е обвинен, е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.