Две години затвор за опит за контрабанда на наркотици през ГКПП Кулата - Промахон

31 Декември 2021 г.

С наложено наказание приключи делото срещу С.С., обвинен от Окръжна прокуратура – Благоевград за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 2, пр. 1, вр. чл. 18 от НК.

На 29.11.2021 г. подсъдимият С.С. направил опит да пренесе високорискови наркотични вещества през ГКПП Кулата – Промахон.

  На трасе за изходящи автомобили за Гърция управляваният от него лек автомобил бил претърсен. В ниша под предната дясна седалка на превозното средство е била намерена чантичка от плат. В нея, освен комплект за първа медицинска помощ, е бил открит найлонов плик с два пакета, залепени с кафяво тиксо. В по-големия от тях е било установено кафяво прахообразно вещество, което при направения на място наркополеви тест е реагирало положително на хероин. В другия пакет е било открито бяло прахообразно вещество – кокаин. Общата стойност на дрогата възлиза на 13 933,60 лева.

Подсъдимият се е признал за виновен за извършеното от него престъпно деяние и е сключил споразумение с прокуратурата. С определение на съда му е наложено наказание от 2 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.