Обвиняем за убийство на брат си в с. Покровник е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

5 Май 2021 г.

Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо петдесет и седем годишният С.В., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него убийство - престъпление по чл. 115 от НК..

На 02.05.2021г. около 06.00 часа сутринта обвиняемият С.В.  видял , че брат му Й.В. е пиян на двора. Двамата се скарали и сбили, при което С.В. ударил с тояга Й.В. няколко пъти в лявата част на главата. Пострадалият паднал на земята на лявата си страна, но  по късно станал и отишъл да седне на пейка пред къщата. Обвиняемият извел животните на паша и не се прибрал до вечерта. Около 05.30 часа на 03.05.2021г. С.В. намерил брат си до каменен зид на улицата, лежащ с лице към земята. Обърнал го по гръб. Бил още жив и казал нещо неразбираемо.

С. В. се върнал в къщата и се обадил на сестра си И. В . На нея съобщил, че Йордан е паднал от зида и да изпрати линейка. След това се върнал на улицата и видял, че Й.В. вече е починал.

Досъдебното производство по случая е започнало на 03.05.2021 г. незабавно след получения сигнал,  че на улица в махала Влаховци,землище на село Покровник е открит трупа на Й.В с рана по главата. На място пристигнали полицейски служители от 01 РУ Благоевград. Под ръководството на Окръжна прокуратура са започнати действия по разследването. Извършен е  оглед на трупа на пострадалия и на местопроизшествието, както и претърсване в имота, в който са живели пострадалия и обвиняемия. Иззети са веществени доказателства в това число тоягата, с която са нанесени ударите в главата на пострадалия

Разследването продължава.