Районна прокуратура – Враца ръководи разследване на палеж на автомобил в с. Тлачене

2 Ноември 2023 г.

            Под ръководството на Районна прокуратура – Враца се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 216, ал. 1 и по чл. 320а от НК – унищожаване на чужда вещ и закана за извършване на престъпление по отношение на недвижим имот.

В хода на разследването е установено, че на 01.11.2023 г. в с. Тлачене, област Враца, Т.Б. отишъл в дома на живеещия в съседство И.И., където двамата употребили алкохол.

Около полунощ между мъжете възникнал скандал, прераснал в сбиване. След намеса на свидетели то било преустановено.

Т.Б. се прибрал вкъщи, взел туба със запалителна течност и излязъл на улицата. Счупил стъклата на лекия автомобил на И.И., м. „Ровър“, паркиран пред дома му, изсипал течността в купето и го запалил. Заплашил пострадалия с палеж на къщата му.

С действията извършителят на престъпните деяния е унищожил чуждото превозно средство, както и съхраняваните в него документи. По първоначални данни общата стойност на причинените щети възлиза на около 3000 лева.

Предстои с постановление на наблюдаващия прокурор извършителят на престъпните деяния 32-годишният Т.Б. да бъде привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа.

Разследването продължава под надзора на прокуратурата.