Районна прокуратура - Враца ръководи разследване на побой спрямо три лица

19 Март 2024 г.

Във връзка с обществения интерес относно разследване на побой над трима мъже, Районна прокуратура – Враца информира:

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на повече от едно лице.

Понастоящем е установено, че около 04,30 ч. на 09.03.2024 г. на публично място в гр. Враца на трима мъже - Г.Г., И.Д. и З.Т., бил нанесен побой. По първоначални данни ударите били нанесени с юмруци и ритници.

На пострадалите са били причинени различни по тежест и вид наранявания. На Г.Г. е било причинено счупване на лява ябълчна кост и на горна челюст вляво, на И.Д. - разкъсно-контузни рани в областта на лицето, охлузвания и отток по тялото, а на З.Т. - кръвонасядания и отток в областта на тялото.

В хода на разследването в качеството на обвиняеми по делото са привлечени четири лица - Е.М., на 22 години, Ц.С., на 19 години, И.Б., на 22 години, и И.С., на 21 години.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Враца те са задържани за срок до 72 часа в Ареста към Затвора гр. Враца.

Предстои внасяне в съда на исканията на прокуратурата за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.