По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът задържа двама обвиняеми за кражби от болница, механа и каравана

16 Ноември 2020 г.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С., на 19 г., и Ф.С., на 17 г., привлечени като обвиняеми за това, че в периода от 12.09.2020 г. до 23.10.2020 г., в гр. Казанлък, в условията на продължавано престъпление – на три пъти, от помещение в Първо вътрешно отделение на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ гр. Казанлък, от механа и от специален автомобил - каравана, в съучастие като извършители помежду си, и с друго лице - С.К., чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот /разкъсване на комарник на прозорец и разбиване на задна входна врата на караваната / и използване на техническо средство – отвертка, са отнели чужди движими вещи от посочените три места – пари – сумата от 230 лв., бутилка уиски, метален сейф,  ведно с намиращите се в него предупредително-сигнален пистолет марка, 63 газови халосни патрони и пари – сумата от 1 560 лв., таблет, електронен апарат за измерване на кръвно налягане, мобилен апарат, фотоапарат и раница, ведно с намиращи се в нея дрехи, без съгласието на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвоят, като кражбата е в немаловажен случай е извършена повторно – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, т. 4 и т. 7 вр. с чл. 194, ал. 1 вр. с чл. 28, ал. 1 вр. с чл. 26, ал. 1 вр. с чл. 20, ал. 2 вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза.

Непълнолетният Ф. С. е установен и задържан на 4.11.2020 г. , а С.С. се е укривал до установяването и  задържането му на 7.11.2020 г.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителите му, които са осъждани за престъпления против собствеността.

Определението на Районен съд – Казанлък не  е влязло в законна сила и подлежи на обжалване.