По искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22 - годишен мъж за изнасилване на непълнолетно момиче

18 Септември 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22 - годишен мъж за изнасилване на непълнолетно момиче

По искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.А.,на 22 г., привлечен като обвиняем за това, че на 2.09.2020 г., в с. Т., общ. Мъглиж, обл. Стара Загора, в изоставена постройка, в условията на опасен рецидив, се е съвкупил с лице от женски пол – 14 – годишно момиче, като я е принудил към това със сила – запушил устата й с ръка, дърпал я, държал я за раменете и я притискал с тежестта на тялото си и s заплашил, като й казал, че ще извика хора, които да заколят близките й – престъпление по чл. 152, ал. 3, т. 5 вр. с ал. 2, т. 1 вр. с ал. 1, т. 2 вр. с чл. 29, ал. 1, б. „а“  от Наказателния кодекс. Обвиняемият е задържан няколко дни след извършване на деянието, след като се е укривал.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е трикратно осъждан за престъпления против собствеността.

Определението на Районен съд – Казанлък е влязло в законна сила.