Районна прокуратура – Казанлък внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 41-годишен мъж за хулиганство на пътя

20 Август 2020 г.

Районна прокуратура – Казанлък  внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 41-годишен мъж за хулиганство на пътя

Районна прокуратура-Казанлък привлече като обвиняем М.А., на 41 г., за това, че на 17.08.2020 г., в гр. Гурково, обл. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, при управление моторно превозно средство - лек автомобил, марка “Ланчия”, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като с поведението си, при опит да бъде задържан е създал предпоставки за настъпване на пътнотранспортно произшествие и причиняване на телесни повреди и материални щети, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – трима полицейски служители, изпълняващи функции по опазването на обществения ред, изразяващо се в неспиране на подаден светлинен и звуков сигнал от служебен патрулен полицейски автомобил, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл.325, ал.5 във вр. с ал.3, във вр. с ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.29, ал.1 ,б. “б” от Наказателния кодекс.

Полицейските служители изпълнявали патрулно-постова дейност в гр.Гурково. Те установили обвиняемия М.А. да шофира лек автомобил, а знаели, че той е наказан по административен ред с лишаване от право да управлява моторно превозно средство. Полицейските служители се опитали да спрат водача, но той избегнал проверката. Последвало преследване, след която М.А. е бил задържан. Обвиняемият е бил тестван с техническо средство и е установено, че е употребил наркотични вещества.

М.А. е осъждан за притежание на наркотични вещества, за закана с убийство и др., криминално проявен е. Той е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

         Районна прокуратура - Казанлък внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.