Районна прокуратура - Кърджали наблюдава досъдебно производство за държане без акцизен бандерол на 5600 електронни цигари и никотинова течност, открити на ГКПП - Маказа

2 Юни 2023 г.

Районна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за държане на акцизни стоки без бандерол - престъпление по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 31.05.2023 г. около 18,15 ч на ГКПП-Маказа, обл. Кърджали, в товарен  автомобил, марка "Пежо Боксер", с варненска регистрация, управляван от Г.К., на 64 г., била извършена проверка от служители на ГПУ-Момчилград. Колата се е движела в посока от България към Гърция.

При извършено претърсване и изземване в превозното средство са били намерени и иззети 28 кашона с по 200 броя или общо 5600 броя електронни цигари за еднократна употреба, както и 74 кашона с общо 170 литра никотинова течност, всички без акцизен бандерол. По делото предстои да бъдат разпитани свидетели, назначена физико-химическа и оценителна експертизи и др. Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура-Кърджали.