По повод проведен на 05.11.2015г. пред Съдебната палата в гр. Дупница протест от близки на Л.Д.Л. от гр. Дупница обл. Кюстендил, с искане за задържане на лица, които те считат за извършители на престъпление, от което същият е пострадал, Районна прокуратура Дупница, прави следното разяснение:

Досъдебното производство е образувано на 27.09.2015г. срещу неизвестен извършител, за това, че на 27.09.2015г. в гр. Дупница, обл. Кюстендил, на ул. „Драгой Болярин“ на кръстовището с ул. „Бабуна планина“, чрез нанасяне на удари е причинил на Л.Г.Л. от гр. Дупница обл. Кюстендил средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота - престъпление по чл. 129 ал. 1, във вр. с ал. 2 от НК.

По делото се провежда задълбочено, обективно, всестранно и пълно разследване, в рамките на което са проведени 28 разпита на свидетели, приложени са и са изискани писмени доказателства, осъществени са множество други действия по разследване – огледи на местопроизшествие, претърсване, освидетелстване, разпознаване на лица. Поради продължаващото лечение на пострадалия, до момента не са получени изисканите медицински документи, необходими за установяване на характера и степента на причинените телесни увреждания, с оглед на което все още не е възможно прецизиране на правната квалификация на инкриминираното деяние.

Въпреки активността на органите по досъдебното производство, по обективни причини все още не са събрани достатъчно доказателства за виновността на определено лице. В тази насока към настоящия момент не е налице правно основание за привличане в качеството на обвиняем, което, съгласно чл. 63 ал. 1 от НПК, е основна предпоставка за вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража”. На този етап от разследването не са налице и останалите законоустановени предпоставки за вземане на мярка за неотклонение.

Разследването по делото продължава със съответния висок интензитет.