18 Октомври 2017 г.

Бивш управител на лечебно заведение в Дупница с наложени пробационни мерки за използване на неистинска вносна бележка по досъдебно производство

Сподели

Районна прокуратура - Дупница сключи споразумение със защитата на Р. Т. за извършено от него престъпление - съзнателно използване на неистински официален документ (по чл. 316 вр, чл. 308 ал. 1 от НК)

Районна прокуратура – Дупница сключи споразумение със защитата на Р. Т. за извършено от него престъпление – съзнателно ползване от неистински официален документ (по чл. 316, вр. чл. 308, ал. 1 от НК).

На 20.06.2017 г. подсъдимият Р.Т. представил неистинска вносна бележка за внесена парична гаранция по досъдебно производство, водено срещу него от РП-Дупница, като за самото съставяне на този документ не може да му се търси наказателна отговорност.

С одобреното от съда споразумение на Р.Т. е наложено наказание „Пробация“ със следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител два пъти седмично за срок от една година, както и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа в рамките на една година.