Окръжна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем 39-годишен мъж за умишлено убийство в гр. Девин

25 Януари 2024 г.

Днес, 25 януари 2024 г., Окръжна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем С.Ш., на 39 г., за това, че на 24.01.2024 г. в гр. Девин, обл. Смолян, умишлено е умъртвил Р.Ш., на 42 г., - престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

На 24 януари 2024 г., в 22,12 ч. е бил получен сигнал на тел. 112, че в гр. Девин, обл. Смолян, от терасата на апартамент в жилищен блок бил изхвърлен дървен шкаф, който паднал върху паркиран лек автомобил и му нанесъл щети. На място пристигнал полицейски екип. Служителите на МВР установили, че шкафът бил изхвърлен от четвъртия етаж на сградата, където живеели братята С.Ш. и Р.Ш.

При извършен оглед в апартамента им, в една от стаите, бил открит трупът на Р.Ш. Незабавно са започнали действия по разследването под ръководството на Окръжна прокуратура-Смолян. Установено е, че Р.Ш. е починал в резултат на нанесени множество удари с ръце и твърди предмети в областта на главата и тялото от страна на обвиняемия С.Ш.  Малко преди това двамата братя се скарали. Те са били безработни и често употребявали алкохол.

По делото се извършват действия по разследването под ръководството на Окръжна прокуратура-Смолян. Обвиняемият С.Ш. ще бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Смолян да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.