Магистрати и съдебни служители от Окръжна и Районна прокуратура – Смолян изразиха своя протест срещу терористичния акт спрямо главния прокурор

2 Май 2023 г.

Прокурори, следователи и съдебни служители от Окръжна и Районна прокуратура – Смолян се събраха на протест пред сградата на Съдебната палата в града днес, за да изразят своето остро възмущение срещу терористичния акт спрямо главния прокурор на Република България. Към тях се присъединиха колегите от териториалните отделения към РП-Смолян, които се намират в гр. Мадан, гр. Чепеларе, гр. Златоград и гр. Девин, както и граждани.

„Тук сме, за да изразим нашата позиция,  с която категорично осъждаме терористичния акт срещу главния прокурор на Република България. Това беше посегателство срещу държавността. Ние няма да се изплашим и ще продължим да се борим срещу престъпността, включително и срещу най-уродливите й форми, какъвто беше и вчерашния опит за покушение“, заяви Недко Симов, окръжен прокурор на гр. Смолян.  Той допълни, че демокрацията трудно се изгражда и затова трябва да се пази, защитава и съхранява. Прокурор Симов благодари на гражданите, които се присъединиха към протеста на магистратите и съдебните служители в гр. Смолян.