Под ръководството на Районна прокуратура - Девин се извършва разследване по досъдебно производство за вломна кражба на каса с пари от пощенска станция в с. Барутин, общ. Доспат

4 Април 2018 г.

Районна прокуратура Девин ръководи разследването по образуваното от днес/04.04.2018г./ досъдебно производство за извършена взломна кражба от пощенската станция в с.Барутин, общ.Доспат - престъпление по чл.195, ал.1, т.3 във вр. с чл.194, ал.1 от НК.
През нощта на 3-ти срещу 4-ти април 2018год. /за времето от 17,20 часа на 3 ти април до 07,30 ч. на 04.04.2018г. /неизвестни лица са проникнали с взлом в пощенската станция в с.Барутин. Сградата е на два етажа и се намира в центъра на селото. Разбита е външната врата и вратата на помещението, където се извършват пощенските услуги. От там е открадната малка метална каса със съдържащите се в нея монети, 4 бр. ваучери за храна от БЧК по 20 лева всеки и 6 бр. печати на пощенската станция, както и празни формуляри/бланки. В други помещения не е прониквано.
Съобщението е подадено от началника на пощенската станция до тел. 112 сутринта при отиване на работа.
Извършени са първоначални и неотложни следствени действия – оглед на местопроизшествието и са иззети следи за изследване. Предстои извършването на разпити на свидетели и назначаване на експертизи. Провеждат се оперативни мероприятия за разкриване на извършителите на кражбата.
От събраните до момента доказателства може да се потвърди, че сумата, която е била налична в касата, е незначителна.