Окръжна прокуратура гр. Смолян проведе ежегоден „Ден на отворените врати“ на 21.04.2017 г.

25 Април 2017 г.

Датата 21.04.2016 г. Окръжна прокуратура гр. Смолян обяви за „Ден на отворени врати“. Тази година „Денят на отворени врати“ се проведе с участието на другите органи на съдебната власт, а именно – Окръжен съд гр. Смолян, Районен съд гр. Смолян и Районна прокуратура гр. Смолян.

Датата 21.04.2016 г. Окръжна прокуратура гр. Смолян обяви за „Ден на отворени врати“.
Тази година „Денят на отворени врати“ се проведе с участието на другите органи на съдебната власт, а именно – Окръжен съд гр. Смолян, Районен съд гр. Смолян и Районна прокуратура гр. Смолян.
Поканените ученици от 8-ми клас на СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ гр. Смолян, бяха посрещнати в 14:00 часа на входа на съдебната палата и запознати с режима на влизане, след което преминаха към първата инстанция в палатата – Районен съд и Районна прокуратура, където посетиха реално съдебно заседание по НАХ Дело с участието на прокурор от Районна прокуратура. Разгледаха изложбата, която е направена по случай 100-годишнината от създаването на Районния съд в града.
След това групата беше поканена в една от съдебните зали на Окръжен съд гр. Смолян, където прокурор от Окръжна прокуратура гр. Смолян – Станчо Станчев и съдия от Окръжен съд гр. Смолян – Меденка Недкова посрещнаха учениците и техните учители и последователно разясниха разликата и необходимостта от различните инстанции; в какво се състои работата на съдията и на прокурора; беше осъществена и конферентна видеовръзка в реално време със заседателната зала на Висшия съдебен съвет и член от съдийската колегия, което беше посрещнато с голям интерес.