Окръжна прокуратура – Благоевград задържа и привлече в качеството на обвиняеми трима наркоразпространители

13 Октомври 2023 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за незаконно държане с цел разпространение и разпространение на наркотични вещества.

В качеството на обвиняеми са привлечени три лица – В.Г. (на 53 години), М.Б. (на 45 години) и Д.С. (на 45 години).

Престъпленията са разкрити в хода на съвместната операция на прокуратурата и дирекция „Борба с организирана престъпност“ на МВР.

На 11.10.2023 г. в с. Струмяни, област Благоевград, на площад пред хотелски комплекс В.Г. и Д.С. разпространили високорисково наркотично вещество – канабис (марихуана). Общото количество на пласираната от тях дрога е 5 245 грама.

Същия ден обвиняемият В.Г. държал с цел разпространение наркотик от същия вид в жилище на ул. „Даскал Козарев“ в гр. Сандански.

Третият обвиняем по делото М.Б. в съучастие с Д.С. държал в апартамент в гр. Сандански 2,79 грама кокаин, опакован в полиетиленово пликче и предназначен за пласиране.

Освен това 117 625 грама канабис (марихуана) са били открити в къща в с. Кулата, община Петрич. Наркотикът бил държан от М.Б. с цел разпространение.

Днес, 13.10.2023 г., по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми.