Уважено е искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия за убийството на родителите си

5 Октомври 2021 г.

Днес, 05.10.2021 г., по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.А.

24-годишният мъж е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него убийство на родителите си - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4 от НК.

В 0,53 часа на 04.10.2021 г. постъпил сигнал в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гр. Благоевград за възникнал пожар в жилище в ж.к. „Ален мак“ в града. При пристигане на място пожарникарите намерили вратата на апартамента отворена.

При потушаването на огъня са били открити телата на две лица. Самоличността им е установена - В.А. (на 60 години) и съпругата му Б.А. (на 53 години). Констатирани са били рани по главите на жертвите. В апартамента е бил открит и предметът, с който вероятно те са причинени.

Огнеборците са установили, че пожарът започнал от няколко огнища.

Няколко часа по-късно, около 04,00 часа, е постъпила информация за самостоятелно катастрофирал микробус в района на Кресненското дефиле. Превозното средство е било управлявано от сина на пострадалите – 24-годишният И.А. Водачът не е пострадал в резултат на пътнотранспортното произшествие. По първоначални данни, автомобилът е бил отнет от И.А. в ж.к. „Струмско“.

Извършват се активни действия по разследването на тежкото престъпление.